Projekt elektronického zdravotnictví v ČR - Křížek, Josef; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Peter, Radoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je prozkoumat, zda konkrétní projekt elektronického zdravotnictví v ČR je v současné podobě přínosem pro zkvalitnění zdravotní péče a snižuje náklady na zdravotnictví. Existují opodstatněné důvody určitých skupin lidí nepodílet se na tomto projektu? Práce je rozčleněna do tří základních kapitol. Teoretická východiska projektu jsou zaměřena na charakteristiku systému elektronického zdravotnictví a podmínek, které významnou měrou ovlivňují výsledný efekt fungování projektu. Jde především o způsob financování, legislativní opatření v dané oblasti, motivaci k účasti a riziko zneužití dat. Analytická část se zabývá systémem elektronických zdravotních knížek v ČR a projektem v rámci EU. Jedním z dalších cílů bude uvést tento systém do souvislostí s reformou zdravotnictví. Závěrečná část věnuje pozornost zprávám publikovaným v odborném tisku a posléze vlastnímu hodnocení
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses