Zvláštní ekonomické zóny v Rusku:vznik a perspektivy vývoje - Khannanova, Dinara (2007)
Cílem této práce je popsát vznik zvláštních ekonomických zón (SEZ) v současném Rusku.Zmínena jsou vysvětlení pojmu SEZ,stejně jako charakteristika SEZ ve světě.Proveděna analýza fungování ekonomických zón v SSSR.Prozkoumany podmínky formování a fungování SEZ,definovány etapy jejich zřizování