Přímé zahraniční investice regionu střední a východní Evropy se zaměřením na země Visegrádské čtyřky v letech 2004 – 2006 - Kubíček, Milan (2008)
Práce se věnuje přímým zahraničním investicím v zemích střední a východní Evropy a Visegrádské čtyřky v letech 2004 – 2006. V první části je definován region, přímé zahraniční investice, s nimi spjaté teorie, monitoring a indexy. V druhé části je nejprve zaměřen region jako celek s následnou analýzou jednotlivých zemí Visagrádsjé čtyřky. Analýza je rozdělena příliv a odlivu investic se zaměřením na složky, teritoriální a sektorovou strukturu a odhad nejbližšího možného vývoje