Přímé zahraniční investice regionu střední a východní Evropy se zaměřením na země Visegrádské čtyřky v letech 2004 – 2006 - Kubíček, Milan; Karpová, Eva; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se věnuje přímým zahraničním investicím v zemích střední a východní Evropy a Visegrádské čtyřky v letech 2004 – 2006. V první části je definován region, přímé zahraniční investice, s nimi spjaté teorie, monitoring a indexy. V druhé části je nejprve zaměřen region jako celek s následnou analýzou jednotlivých zemí Visagrádsjé čtyřky. Analýza je rozdělena příliv a odlivu investic se zaměřením na složky, teritoriální a sektorovou strukturu a odhad nejbližšího možného vývoje
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; Česko; Maďarsko; zahraniční přímé investice; Polsko; Slovensko; bakalářské práce; Czechia; Hungary; foreign direct investments; Poland; Slovakia; bachelor's theses