Důvody a dopad reformy sociálních dávek navržené v roce 2007 na rodiny s dětmi a ekonomiku - Richtariková, Pavlína; Kapinusová, Jana; Gregor, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
První část práce se zaměřuje na teoretické aspekty sociální politiky s důrazem na poskytování sociálních dávek specifickým skupinám obyvatel. V této části budou uvedeny jak teoretické aspekty podporující poskytování dávek, tak koncepty opačné. V praktické části této práce bude pozornost kladena na dopady reforem sociálních dávek navržené v roce 2007, a to jak z mikroekonomického, tak z makroekonomického pohledu. Ústřední otázkou práce je, jak reformy ovlivní jednotlivé příjmové skupiny obyvatel, přičemž v úvahu budou vzaty pouze rodiny s dětmi. Bude provedeno srovnání jednotlivých rodin s dětmi před a po zavedení reformy. Dále bude v práci nastíněn budoucí vývoj určených rodinám s dětmi po zavedení reformy a v situaci, kdy by reforma zavedena nebyla
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses