Finanční analýza obchodní firmy RWE Transgas, a.s. - Švejdová, Petra (2008)
Cílem práce je zhodnotit finanční situaci společnosti RWE Transgas, a.s. v letech 2003 až 2006. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy, které jsou použity v praktické části k samotnému zhodnocení společnosti. Na základě údajů z účetních výkazů jsou sestaveny skupiny ukazatelů a jejich výsledky jsou porovnávány s doporučenými hodnotami. V závěru je celkové shrnutí o hospodaření společnosti