Outsourcing, zajištění procesů ve firmě - Kuchař, Pavel (2008)
Bakalářská práce vymezuje obsah pojmu outsourcing, popisuje příčiny jeho vzniku, stejně jako jeho společenské a ekonomické dopady. Práce vychází z teorií strategického managementu a ekonomické analýzy nových druhů mezinárodního obchodu a zabývá se zkoumáním outsourcingu jako metody, která na jednu stranu pomáhá vytvářet konkurenční výhodu využitím akumulace kapitálu a specializace a z druhé strany jako fenoménu, který propojuje světové trhy snahou o co nejefektivnější alokaci výrobních faktorů