Zavedení značky na trh - Kahánková, Tereza (2008)
Práce popisuje teorii zavedení značky na zahraniční trh. Charakterizuje specifika trhu s vlasovou kosmetikou a podrobně se věnuje vstupu na český trh s vlasovou kosmetikou formou smlouvy o výhradní distribuci. Příkladem z praxe je postup zavedení italské vlasové kosmetiky Davines na český trh firmou Hevea, vzájemná spolupráce firmy se zahraničním partnerem a následné zhodnocení dosažených výsledků