Analýza operačních programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů v ČR pomocí jejich hodnotících tabulek - Loseva, Anastasiya; Vyskočil, Vlastimil K., 1948-; Vojík, Vladimír, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem bakalářské práce je udělat obecný přehled strukturálních fondů, provést obecnou analýzu efektivnosti operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v programovacím období 2004-2006, a v období 2007-2013 operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost. Na základě předběžné nastudované látky o cílech a nástrojích politiky soudržnosti Evropské Unie, prověřím, čeho se podařilo docílit v rámci Operačního programu řízení lidských zdrojů (dále OP RLZ) a následně pak promítnout nebo eliminovat v rámci Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (dále OP LZZ). V souvislostí s teoretickou část bakalářské práce věnují rozboru hodnotících tabulek těchto programů, protože považuji, že úspěšnost operačního programu v celku je závislá na nastavených kritériích výběru projektů do programu. Hodnotící kritéria a jejich bodové nasazení, princip hodnocení, efektivnost a kvalita vybraných projektů jsou základní a nesmírně důležitou věcí na cestě k realizaci politiky regionální soudržností Evropské Unie. Úvodní kapitola bakalářské práce prezentuje společnou strukturální a regionální politiku EU, popisuje její jednotlivé cíle, nástroje a programy, způsoby jejich naplňovaní. Druha kapitola bakalářské práce je věnována zásadám HSS v České republice v období 2004-2006 a období 2007-2013. Třetí kapitola presentuje Národní rozvojový plán. Sledují zde jeho priority, cíle, úspěšnost a jeho „první výsledky“ projevované ve změně makroekonomických veličin. Čtvrtá kapitola představuje Národní strategický referenční rámec a jeho priority. Závěr bakalářské práce je ve formě doporučení pro OP LZZ, vycházejícího z rozboru a hodnocení OP RLZ a kumulace výsledků
Vedoucí práce: Vlastimil Vyskočil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses