Úrok v řízeném hospodářství - Nebesář, Jaroslav, 1882-1958 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1948)
Úrok v plánovaném hospodářství nevykonává žádnou národohospodářskou funkci, rozhoduje plán. Srovnání systému úroků se systémy USA, Velké Británie a SSSR
Keywords: ekonomické teorie; finanční politika; hospodářské systémy; finanční investování; úroky; hospodářské plánování; dějiny ekonomických teorií; řízené hospodářství; mezinárodní srovnávání; zprávy; economics (theory); financial policy; economic systems; financial investments; interest; economic planning; history of economic thought; reports