Role Ministerstva zahraničních věcí v prezentaci obchodních a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí - Kupková, Klára; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Hlavním cílem práce je charakterizovat oblast zahraniční prezentace ČR. Je zaměřena na vymezení oblastí, kterých se propagace prioritně týká, aby byla činnost co nejpřínosnější pro českou ekonomiku. Představuje nejdůležitější subjekty působící v této oblasti. Poukazuje na základní nedostatky, ke kterým v minulosti docházelo a které při nesprávném postupu mohou i nadále ovlivňovat úspěšnost prezentace ČR v zahraničí.Charakterizuje činnosti subjektů zapojených v prezentaci ČR v zahraničí se zaměřením na činnost odboru zahraniční prezentace. Popisuje aktivity Českých center a dalších agentur, jako jsou CzechTrade, CzechInvest a CzechTourism, které v této oblasti hrají důležitou roli.V poslední části je uvedeno vyhodnocení aktivit těchto subjektů
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses