Proces formování měnové unie Evropské unie v 90.letech - Machura, Petr (2006)
Práce se zabývá deskripcí procesu formování měnové unie Evropské unie v 90.letech. Popisuje jednotlivé kroky, které vedly k zavedení jednotné měny euro a hlavní úkoly a činnosti Evropského systému centrálních bank