Výukové simulátory pro tvorbu ekonomických a enviromentálních strategií - Ganoczy, Eduard; Mildeová, Stanislava, 1959-; Novotný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Požadavek na využití simulačních metod v rozhodovacích situacích při řízení ekonomických procesů je opakovaným požadavkem efektivnější přípravy školených manažerských týmů na různých úrovních řízení. Simulační technologie dnes výrazně ovlivňují schopnosti i možnosti kvalitního plánování i řízení těchto procesů. Současný vývoj informačních technologií umožňuje věrohodně simulovat průběh i výsledky zmíněných ekonomických procesů. Samotná simulace nenahrazuje praktickou činnost, ale značně ji zkvalitňuje a zintenzivňuje. Důkazem toho je propracovaný systém přípravy manažerských týmů různého stupně v hierarchii řízení společností na britských univerzitách, který je výsledkem kombinace nácviku praktické činnosti při řízení reálných rozhodovacích situací a simulací této činnosti na některém v diplomové práci uvedených simulátorů (virtuální simulace) a nácviku praktické rozhodovací činnosti týmu rozhodovatelů s podporou simulace (konstruktivní simulace). Předkládaná diplomová práce reaguje na některé z podstatných a aktuálních otázek možného využití simulačních technologií v pedagogickém procesu
Vedoucí práce: Stanislav Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses