Analýza vývoje aktivit instituce CzechTrade - Setváková, Kristýna (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou ze součástí proexportních opatření vlády,agenturou CzechTrade. Za cíl si klade zhodnotit téměř desetileté působení agentury a její efektivitu pro ČR. Popisuje začátky proexportní politiky po transformaci, předchůdce agentury CzechTrade a důvody jejího vzniku. Dále se práce zabývá obdobím od vzniku CzechTrade až do současnosti. Popisuje vývoj aktivit a poskytovaných služeb během devíti let. Další část je věnována srovnání určitých ukazatelů a skutečností v čase zpracovaných do grafů. Poslední kapitola se zabývá podobou CzechTrade dnes, jejím hodnocením ze strany zahraničních pracovníků, srovnáním s Evropskými proexportními organizacemi a pohledem do budoucna. V závěru je zhodnocena samotná efektivnost proexportní agentury pro ČR