Analýza vývoje aktivit instituce CzechTrade - Setváková, Kristýna; Plchová, Božena, 1936-; Jirges, Tibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou ze součástí proexportních opatření vlády,agenturou CzechTrade. Za cíl si klade zhodnotit téměř desetileté působení agentury a její efektivitu pro ČR. Popisuje začátky proexportní politiky po transformaci, předchůdce agentury CzechTrade a důvody jejího vzniku. Dále se práce zabývá obdobím od vzniku CzechTrade až do současnosti. Popisuje vývoj aktivit a poskytovaných služeb během devíti let. Další část je věnována srovnání určitých ukazatelů a skutečností v čase zpracovaných do grafů. Poslední kapitola se zabývá podobou CzechTrade dnes, jejím hodnocením ze strany zahraničních pracovníků, srovnáním s Evropskými proexportními organizacemi a pohledem do budoucna. V závěru je zhodnocena samotná efektivnost proexportní agentury pro ČR
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses