Finanční pomoc MMF a podmínky jejího poskytování - Brožová, Jana (2006)
Práce podrobně popisuje možnosti čerpání dodatečných finančních prostředků, které má členská země Mezinárodního měnového fondu. U kažké z facilit je popsána stručně její historie, výše do jaké může země v rámci určité facility čerpat, a systém úročení a poplatků. V práci je také věnována pozornost podmínkám, které daná země musí splnit, aby mohlo čerpání pomoci začít a úspěšně pokračovat. Stručně se také hodnotí dostupnost a účelnost facilit a systém podmínek