Problémy veřejných financí v České republice a zemích EU, možnosti jejich řešení - Blažek, Petr (2006)
Diplomová práce se zabývá chronickou fiskální nerovnováhou. Popisuje makroekonomické důsledky deficitního finacování. Následuje podrobná analýza aktuální fiskální pozice ČR i přehled dosavadního vývoje veřejných financí objasňující vznik hlavních problémů strukturální povahy. V další části jsou formulována doporučení pro úspěšnou fiskální konsolidaci