Problémy veřejných financí v České republice a zemích EU, možnosti jejich řešení - Blažek, Petr; Klvačová, Eva, 1943-2010; Chlumský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Diplomová práce se zabývá chronickou fiskální nerovnováhou. Popisuje makroekonomické důsledky deficitního finacování. Následuje podrobná analýza aktuální fiskální pozice ČR i přehled dosavadního vývoje veřejných financí objasňující vznik hlavních problémů strukturální povahy. V další části jsou formulována doporučení pro úspěšnou fiskální konsolidaci
Vedoucí práce: Eva Klvačová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; rozpočtový deficit; veřejný dluh; diplomové práce; budget deficits; public debts; master's theses