Flat tax a slovenská daňová reforma - Stieber, Michal (2006)
Práce se ve své první části zaměřuje na kompletní popis mechanismu fungování teoretického daňového systému „Flat tax“ a jeho nejčastěji uváděných vlivů na motivy chování ekonomických subjektů, jejich ekonomickou aktivitu, investice a tvorbu úspor. Druhá část práce se zabývá analýzou dopadů daňové reformy na Slovensku s účinností od 1. 1. 2004. Cílem této diplomové práce je popsaná teoretická východiska a dopady „rovné“ daně přímo analyzovat na příkladu slovenské ekonomiky, v jejímž institucionálním rámci je s drobnými odchylkami systém „Flat tax“ aplikován