Flat tax a slovenská daňová reforma - Stieber, Michal; Ševčík, Miroslav, 1958-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Práce se ve své první části zaměřuje na kompletní popis mechanismu fungování teoretického daňového systému „Flat tax“ a jeho nejčastěji uváděných vlivů na motivy chování ekonomických subjektů, jejich ekonomickou aktivitu, investice a tvorbu úspor. Druhá část práce se zabývá analýzou dopadů daňové reformy na Slovensku s účinností od 1. 1. 2004. Cílem této diplomové práce je popsaná teoretická východiska a dopady „rovné“ daně přímo analyzovat na příkladu slovenské ekonomiky, v jejímž institucionálním rámci je s drobnými odchylkami systém „Flat tax“ aplikován
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses