Úloha kurýrních služeb v mezinárodní přepravě DHL - Cimbálová, Pavlína; Sato, Alexej, 1952-; Bednaříková, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Práce podává přehlednou formou informace o kurýrních službách, jejich charakteristice a okruhu problémů, které s nimi souvisí. Snaží se nastínit možnosti plynoucí z automatizace operací u kurýrních služeb a z problematiky, která s tímto přímo souvisí, jakou je využívání čárového kódu a technologie radiofrekvenční identifikace RFID. Bakalářská práce dále analyzuje služby na poli nejznámější expresní společnosti v České republice - DHL a stručně definuje dokumenty používané v této společnosti v souvislosti s kurýrními službami. Popisuje koloběh zásilky DHL v celém přepravním procesu od místa podání do místa doručení zásilky konečnému adresátovi a uvádí postup rychlého objednání kurýrní služby prostřednictvím DHL on-line objednávky
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zasilatelství; bakalářské práce; carrying trade; bachelor's theses