Zhodnocení aktuální připravenosti České republiky na vstup do eurozóny - Dvořák, Josef (2006)
Práce se zabývá zhodnocením připravenosti České republiky na přijetí jednotné měny euro z hlediska institucionálního, plnění meaastrichtských konvergenčních kriterií, reálné konvergence, legislativní připravenosti, apod. Srovnává jednotlivé scénáře přechodu na euro a uvádí doporučení jednotlivých relevantních orgánů. Srovnává také postup jednotlivých "nových" zemí v oblasti kovergence k zemím EU-15