Komparace sociálních systémů České republiky a Švédska - Kodymová, Hana (2007)
Komparace sociálních systémů Česka a Švédska, v první kapitole je uvedena makroekonomická komparace těchto dvou států, následuje charakteristika české a švédské důchodové politiky a jejich vzájemná komparace. Dále charakteristika české a švédské rodinné politiky a jejich vzájemná komparace