Dopady finanční krize 90.let na jednotlivé skupiny rozvojových trhů - Procházková, Jitka; Burgerová, Jiřina; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se věnuje finančním krizím vzniklým v určitých částech světa během posledního desetiletí minulého století. Jedná se především o rozvíjející se trhy (Emerging markets), část práce se též zabývá finanční krizí ERM v roce 1992. Z každé oblasti je vybrán jeden stát jako reprezentativní vzorek. • EU – krize v ERM + státy, jejichž měna byla zavěšena na ECU (viz. Švédsko), • Latinská Amerika ( Mexiko ), • Jihovýchodní Asie ( Thajsko ), • Centrální Evropa ( Česká republika ), • Východní Evropa ( Rusko). Zvláštní pozornost a samostatná kapitola je věnována České republice. Autorka se snaží upozornit na důvody vzniku těchto krizí (externí a interní faktory), obsáhleji se věnuje pojmům „morální hazard“ a „nepříznivý výběr“
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses