Česko-slovenská zahraniční politika v období druhé republiky (případová studie k problematice vztahu velkého a malého státu) - Podgorný, Pavel; Veselý, Zdeněk, 1950-; Nechvátal, Martin, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce pojednává o zahraniční politice pomnichovské republiky. Pomocí teorií mezinárodních vztahů vysvětluje předválečný vztah Československa k velmocem. Dále se zabývá slovenskými autonomistickými snahami, které následně Hitler využil ke konečnému rozbití Česko-Slovenska. Rozebírán je i základní problém vnější politiky, a to garance a zabezpečení hranic pomnichovské republiky. Závěrem práce detailně analyzuje Tisovu a pozdější Háchovu návštěvu v Berlíně a důsledky vyhlášení Protektorátu pro zahraniční politiku
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; 1938; zahraniční politika; diplomové práce; foreign policy; master's theses