Státní intervence v podmínkách externalit - Šefčíková, Linda (2007)
Popis a srovnání státních zásahů v případě externality - změna klimatu - v České republice, Německu a Austrálii. Představení Kjótského protokolu, jeho alternativ a vyhodnocení možností jejich použití v případě České republiky. Doporučení pro českou politiku boje proti klimatickým změnám