Proces rozšíření EU - Foralová, Jitka (2007)
Práce se zaměřuje na současný hospodářský a politický stav Evropské unie s důrazem na důsledky rozšiřovacího procesu. Zatímco první část pojednává o teoretických aspektech začlenění země do EU, druhá část analyzuje průběh a dopady jednotlivých historických vln. Závěrečná kapitola se pokouší stručně zhodnotit dosavadní dopady rozšiřovacího procesu a nastínit pravděpodobný vývoj do budoucnosti, přičemž jsou brány v úvahu změny, kterými musí Společenství v blízké době projít