Přínos klastrů pro rozvoj italské ekonomiky - Halatová, Jana (2007)
Práce hodnotí pozitivní přínosy i negativní efekty klastrů v Itálii. Klastry jsou zde sledovány v rámci komparace mezi severní a jižní Itálií a regionálními rozdíly. Jádrem práce je posouzení historického vývoje klastrů v Itálii až do současnosti se závěrečným zhodnocením situace demonstrovaném na příkladu klastru v regionu Basilicata