Měnová krize v ČR 1997 - Mačková, Markéta (2007)
Tato práce se zabývá měnovou krizí v České republice v roce 1997. Cílem této práce je poskytnou pohled na měnovou krizi s důrazem na detailní analýzu možných příčin. Dále budou nastíněny její dopady na další instituce v ekonomice a jejich rozhodování a také na vyvolané měnové a hospodářské důsledky. V závěru práce se pokusím nalézt taková východiska a opatření, která by v budoucnu mohla pomoci měnové krizi předejít