Vliv volebního cyklu a vládního uskupení na daně z příjmů - Eisenwort, Lukáš (2007)
Práce se snaží nalézt souvislosti mezi politickým děním a příjmovými daněmi. Je založena na sledování dynamiky vývoje zvolených proměnných v politickém kontextu. Do zkoumání jsou zahrnuty podíly osobní důchodové daně , korporátní důchodové daně a sociálního pojištění na celkovém daňovém výběru. V práci jsou provedeny výpočty globální progresivity osobní důchové daně a rovněž je zkoumán vývoj daňové kvóty. Sledovaným obdobím jsou roky 1993 až 2005