Vliv volebního cyklu a vládního uskupení na daně z příjmů - Eisenwort, Lukáš; Vančurová, Alena, 1957-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se snaží nalézt souvislosti mezi politickým děním a příjmovými daněmi. Je založena na sledování dynamiky vývoje zvolených proměnných v politickém kontextu. Do zkoumání jsou zahrnuty podíly osobní důchodové daně , korporátní důchodové daně a sociálního pojištění na celkovém daňovém výběru. V práci jsou provedeny výpočty globální progresivity osobní důchové daně a rovněž je zkoumán vývoj daňové kvóty. Sledovaným obdobím jsou roky 1993 až 2005
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daně z příjmů; politika; sociální pojištění; diplomové práce; income tax; politics; social insurance; master's theses