Trvale udržitelný rozvoj Nezbytnost, překážky a možnosti realizace - Hach, David (2007)
Tématika trvalé udržitelnosti lidského vývoje je v dnešní době více než aktuální. Na rozhodnutích, která budou v této oblasti v současnosti učiněna, bezprostředně závisí budoucnost nejen celého lidského společenství, ale zároveň budoucnost světa s veškerou jeho biologickou rozmanitostí. Je proto zapotřebí přehodnotit současné negativní vývojové trendy a učinit potřebná opatření k jejich nápravě. Nebude-li se v tomto ohledu činit rychle, může dojít k závažným a nezvratným důsledkům