Možnosti integrace vyměřovacích základů na pojistné a základu daně z příjmů u zaměstnanců v ČR - Těhlová, Jana (2007)
Práce se zabývá konstrukčními prvky vyměřovacích základů a základu daně, rozdíly mezi nimi a eventualitou jejich sloučení. Možnost integrace vyměřovacích základů a základu daně z příjmů fyzických osob je ověřena na získaných datech zaměstnanců jednoho podniku. Jsou zjištěny četnosti rozdílů mezi oběma vyměřovacími základy a dále mezi vyměřovacími základy a základem daně a je uvedeno, čím byly tyto odlišnosti způsobeny. V práci se podařilo prokázat, že lze uvažovat o integraci vyměřovacích základů na obě pojistná do základu daně z příjmů fyzických osob