Analýza rozdělování hospodářského výsledku v akciové společnosti - Řeřicha, Jan (2007)
Práce je primárně zaměřena na rozdělování zisku v akciové společnosti v České republice. Srovnává akciovou společnost s ostatními právními formami z hlediska kapitálu, ručení, oddělení vlastníků a managementu, zdanění, regulace a jejich dopadu při rozdělování zisku. Práce se zabývá smyslem členění jednotlivých položek vlastního kapitálu při rozdělování zisku z hlediska dopadu do kapitálové struktury akciové společnosti. Dále práce popisuje výhody a nevýhody rozdělování zisku v akciové společnosti z hlediska vlastníků, vedení, popřípadě zaměstnanců společnosti