Analýza rozdělování hospodářského výsledku v akciové společnosti - Řeřicha, Jan; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je primárně zaměřena na rozdělování zisku v akciové společnosti v České republice. Srovnává akciovou společnost s ostatními právními formami z hlediska kapitálu, ručení, oddělení vlastníků a managementu, zdanění, regulace a jejich dopadu při rozdělování zisku. Práce se zabývá smyslem členění jednotlivých položek vlastního kapitálu při rozdělování zisku z hlediska dopadu do kapitálové struktury akciové společnosti. Dále práce popisuje výhody a nevýhody rozdělování zisku v akciové společnosti z hlediska vlastníků, vedení, popřípadě zaměstnanců společnosti
Vedoucí práce: František Ducheček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses