Řešení vybraných problémů v rámci mikrologistiky daného podniku - Vinický, Jaroslav (2007)
Práce hodnotí možnosti zavedení dílčích logistických, kvalitativních a výrobních procesů při plánování výrobní linky. V práci jsou popisovány jednotlivé metody, které umožňují docílit zkapacitnění výrobní linky. V oblati mikrologistiky se jedná především o formy zásobování - milkrun, zásobování zezadu, přeseřízení v taktu, nivelizace, v oblasti kvality - Poka-Yoke, 5S a v oblasti výroby - Hanedashi, ztaktování linky, flexibilní počet lidí na lince