Majetkové daně v Německu - Homolková, Lenka (2007)
Práce se zabývá majetkovými daněmi v Německu. Úvod práce obsahuje základní charakteristiku majetkových daní obecně. Dále je podrobněji rozebrána současná právní úprava daně dědické a darovací a daně z nemovitostí. Jde o rozebrání základních pojmů jako jsou poplatník, předmět daně, osvobození, sazby. V závěrečné části je shrnuta současná situace těchto daní a důvody pro jejich reformu