Řízení jakosti – nástroj pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku. - Voborská, Jana (2007)
V teoretické části je popsán systém řízení jakosti, jeho základní koncepce s důrazem na systémová měření dle modelů ISO 9004 a EFQM Modelu Excelence. Praktická část obsahuje představení vybraného podniku a analýzu systémových měření. Z analýzy jsou vyvozeny závěry a náměty pro zlepšení konkurenčního postavení podniku na trhu za přispění moderních nástrojů řízení jakosti