Zajištění bankovních pohledávek - Kmínek, Václav; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Předkládaná práce má za cíl přiblížení pojmu zajištění bankovních pohledávek, vysvětlení jeho podstaty, významu a jeho použití v bankovní praxi. Cílem práce je vysvětlení problematiky, uvedení a stručné vysvětlení druhů používaných zajišťovacích instrumentů v bankovní praxi, stručné dokumentování procesu vzniku, existence, zániku, případně realizace zástavního práva na zástavním právu k nemovitosti včetně poukázání na problematické oblasti. Zajištění bankovních pohledávek je vysvětleno i z hlediska zachycení objemu zajištění v účetních knihách bank včetně tvorby opravných položek u klasifikovaných bankovních pohledávek s dopadem do hospodářských výsledků banky. Práce vychází z platných právních norem a předpisů a zástavní právo k nemovitosti je dokumentováno na konkrétní Smlouvě o zřízení zástavního práva k nemovitosti. Práce je pojata jako stručné výkladové shrnutí a seznámení s problematikou, a to včetně připravovaných opatření bank dle doporučení pravidel Basel II
Vedoucí práce: Karel Janda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; pohledávky; bakalářské práce; receivables; bachelor's theses