Systémy VIES a EMCS v daních ze spotřeby - Černá, Kateřina; Svátková, Slavomíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Ve své bakalářské práci se zabývám evropskými databázovými systémy, které musí členské státy EU zavést v rámci správy daní ze spotřeby. Prvním ze systémů je systém VIES, který se používá při tzv. intrakomunitárním plnění. Díky zákonem definovaným informacím, které dodavatel musí poskytnout svému správci daně lze kontrolovat řádné zdanění transakcí. Druhým ze systémů je systém EMCS, který je teprve ve fázi projektu. Bude používán v režimu podmíněného osvobození od spotřební daně. EMCS zavede povinnost elektronického dokladu. Správce daně tak bude mít průběžnou kontrolu nad zbožím přepravovaným v tomto režimu
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; spotřební daně; bakalářské práce; spendings tax; bachelor's theses