Náhradní rodinná péče v ČR a ve VB - Krčková, Karolina; Košatková, Michaela; Stejkoza, Josef; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce porovná situaci pěstounských rodin a ústavů nacházejících se na území naší republiky a obdobných institucí, které se na území Velké Británie snaží o zařazení dětí bez rodičů do běžného a plnohodnotného občanského života. Těžiště práce bude v komparaci přístupu obou států a jejich úředníků k jednotlivým formám náhradní rodinné péče a také přístupu k pěstounským rodinám ze strany státu. Práce zmapuje legislativu vztahující se k problému pěstounské péče, pokusí se také o ekonomický pohled na danou problematiku. Jedná se o týmovou práci
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: náhradní rodinná péče; adopce; dětské domovy; Velká Británie; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; foster home care; adoption; children's homes; Great Britain; bachelor's theses