Dopady změny koeficientu velikostní kategorie obce na rozpočtové hospodaření města Kolín - Marek, Vojtěch (2007)
Tato bakalářská práce ve své první kapitole vysvětluje vznik a podstatu rozpočtu jako hlavního nástroje pro hospodaření obce. Dále potom vymezuje a charakterizuje základní druhy příjmů rozpočtů obcí v České republice. Hlavní důraz je kladen na daňové příjmy z tzv. sdílených daní a s tím spojeným koeficientem pro jejich přerozdělení. Důsledek změny tohoto koeficientu je názorně ukázán na analýze rozpočtu města Kolín, který se v posledních letech s jeho změnou setkal