Dopady změny koeficientu velikostní kategorie obce na rozpočtové hospodaření města Kolín - Marek, Vojtěch; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato bakalářská práce ve své první kapitole vysvětluje vznik a podstatu rozpočtu jako hlavního nástroje pro hospodaření obce. Dále potom vymezuje a charakterizuje základní druhy příjmů rozpočtů obcí v České republice. Hlavní důraz je kladen na daňové příjmy z tzv. sdílených daní a s tím spojeným koeficientem pro jejich přerozdělení. Důsledek změny tohoto koeficientu je názorně ukázán na analýze rozpočtu města Kolín, který se v posledních letech s jeho změnou setkal
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses