Nový koncept kapitálové přiměřenosti (Basel II) a jeho aplikace v České republice - Velenská, Klára (2007)
Práce se zabývá pravidly kapitálové přiměřenosti. Stručně přibližuje jejich vývoj a detailněji popisuje jejich v současné době platnou verzi, která nese označení Basel II. Pozornost je věnována nejen stanovení minimálních kapitálových požadavků (první pilíř), ale i procesu dohledu a tržní disciplíně (druhý a třetí pilíř). Dále je zde rozebírán vývoj a implementace těchto pravidel v podmínkách České republiky