Nový koncept kapitálové přiměřenosti (Basel II) a jeho aplikace v České republice - Velenská, Klára; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá pravidly kapitálové přiměřenosti. Stručně přibližuje jejich vývoj a detailněji popisuje jejich v současné době platnou verzi, která nese označení Basel II. Pozornost je věnována nejen stanovení minimálních kapitálových požadavků (první pilíř), ale i procesu dohledu a tržní disciplíně (druhý a třetí pilíř). Dále je zde rozebírán vývoj a implementace těchto pravidel v podmínkách České republiky
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses