Komparace Bretton-woodského měnového systému a Hospodářské a měnové unie - Jánská, Zuzana (2007)
Tato práce se zabývá systémy měnových kurzů a podrobnou analýzou Bretton-woodského měnového systému a EMU. Teoretická část práce analyzuje oba zmíněné měnové systémy, včetně jejich výhod i nevýhod. Praktická část práce je zaměřena na komparaci měnových systémů, pozornost je věnována i ekonomickému vývoji vybraných strátu, jak v období Bretton-woodského měnového systému, tak v období EMU