Analýza odvětví biotechnologií v České republice - Hlaváčová, Markéta (2007)
Práce zhodnocuje situaci biotechnologického průmyslu v České republice. Zabývá se vznikem prvních biotechnologických společností, vyhodnocuje velikost trhu, celkový obrat společností. Porovnává jednotlivé biotechnologické aktivity firem, rozebírá výrobní faktory, shrnuje biotechnologické podsektory a profily jednotlivých firem. Dále definuje způsoby financování v odvětví a závěrem shrnuje silné a slabé stránky odvětví v podobě SWOT analýzy