Faktory ovlivňující poptávku a nabídku ropy, nevyčerpatelnost ropy - Petrisko, Lukáš; Kollár, Miroslav; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
V úvodu mé bakalářské práce se zabývám faktory, které nejvíce ovlivňují poptávku a nabídku ropy. Poptávka je ovlivňována především hrubým domácím produktem, cenou substitutů, počtem spotřebitelů a ročním obdobím. Nabídka je ovlivněna náklady na těžbu ropy, které rostou vlivem hůře dostupných ložisek ropy a naopak klesají díky technologickému pokroku. Dále je nabídka ovlivněna počasím a politickou mocí. V závěru mé bakalářské práce jsem se zaměřil na vyčerpatelnost ropy. Z ekonomického hlediska je ropa nevyčerpatelný zdroj energie, a to díky správně fungujícímu cenovému systému
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses