Úprava volného pohybu společností v komunitárním právu společností a v některých národních řádech členských států - Moravec, Tomáš, 1983- (2007)
V práci se zabývám úpravou volného pohybu společností v komunitárním právu. Přibližuji ustanovení primárního práva o svobodě usazování a jejich výklad Evropským soudním dvorem. V práci dále zkoumám možnosti přesunutí registrovaného a skutečného sídla obchodních společností uvnitř jednotného trhu. Práce analyzuje proces přesunutí sídla jak u nadnárodních forem společností, tak nepřímé přesunutí sídla u národních forem společností