Úprava volného pohybu společností v komunitárním právu společností a v některých národních řádech členských států - Moravec, Tomáš, 1983-; Pavlok, Jan; Brodec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
V práci se zabývám úpravou volného pohybu společností v komunitárním právu. Přibližuji ustanovení primárního práva o svobodě usazování a jejich výklad Evropským soudním dvorem. V práci dále zkoumám možnosti přesunutí registrovaného a skutečného sídla obchodních společností uvnitř jednotného trhu. Práce analyzuje proces přesunutí sídla jak u nadnárodních forem společností, tak nepřímé přesunutí sídla u národních forem společností
Vedoucí práce: Jan Pavlok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; obchodní společnosti; volný pohyb osob; diplomové práce; corporations; free movement of persons; master's theses